Един от любимите изрази на Цветана Пиронкова е „Животът е прекрасен”. И тя вярва в това. Следва пътя, който сама си е начертала, без значение трудностите, препятствията, злостните коментари и критики.

Въпреки спада миналата година, тя се надигна точно като в онази максима, че не е важно колко пъти си паднал, а изправянията ти да бъдат с едно повече. Тази нощ Цвети регистрира голямото си изправяне, достигайки до ½-финал на турнира на твърди кортове в Сидни. 6 поредни победи на едно състезание са исторически за пловдивчанката особено като за цялата 2013-та взе общо 14 успеха и и само 4 на подобни твърди кортове.

Първата ракета на България тръгна от квалификациите в Сидни, влезе в основната схема, надви №22 и 7 в света и е на ½-финал!

Тази нощ будуващите фенове на тениса сякаш видяха едно ново лице на Пиронкова. Изключително добре физически устойчива, без и капка умора, много уверена, агресивна и то във всяко разиграване, събрана в почивките, съсредоточена и отлично защитаваща се, изненадваща на моменти с движенията си на корта и отиграванията, и всичко това гарнирано с обичайните самокритики на висок глас. Да, тенисистката ни има още неща за изчистване като първи сервис, но показа отново че е боец. Доста добре мускулноразвитата й съперничка Ерани се възползва от всички възможности в опит да промени развоя на нещата – консултации с треньор, медицински тайм-аут, но Цветана Пиронкова не се даде, бе себе си и записа седма в кариерата си победа над тенисистка от Топ 10.

Искаше ни се да има повече публика на мача, но и единственото българско знаме бе достатъчно. До този момент Пиронкова никога досега не е достигала до финал на WTA турнир, а в опит да стори това на силния турнир в Сидни ще срещне световната номер 6 Петра Квитова. Чехкинята е спечелила и четирите мача помежду им до момента. Но нищо не се знае, а и пътят на българката да спре до тук, ние сме доволни.

Да вярваме в себе си е урокът, който Пиронкова ни предаде тази нощ.

Вярвай и ти, Цвети!