Атанас Кръстилов от Гоце Делчев спечели купата в шестия чалънджър на Интерактив тенис при напредналите. 

Във финала той се наложи с 6:2 над Цветомир Ценков и стигна до първия си трофей в лигата. В предишната съботно-неделна надпревара Атанас пак игра финал, но загуби от Валентин Бонев. Сега, без да пропусне нито един чалънджър от началото на годината, той беше непоклатим и вече е сред шампионите на ИТЛ. Другият фаворит за титлата Иво Стоянов от Самоков отпадна от Цветомир на полуфинал с 4:6.

Финалът на ITL Challenger VI в столичния Via Tennis Star започна с осезаемо напрежение, но съперниците бързо намериха играта си и направиха оспорван и техничен мач. Атанас проби още в първия гейм и запази предимството си до края на срещата. При 5:2 той записа още един пробив и затвори турнира с 6:2.

- Поздравления за съперника ми, който игра много добре, - каза Атанас след като взе купата. – За щастие във важните моменти аз бях по-стабилен и завърших повече удари. Цветомир само връщаше топките и това се оказа съществената разлика. Стилът му е нестандартен – не само отбранителен, но и топките му са високи. След известно време свикнах с играта му и беше лесно да го победя. Чувството да си шампион е прекрасно. Защото когато спечелиш, мотивацията за следващия турнир е по-голяма и се опитваш да подобряваш играта си, въпреки че си победител. Очаквам следващия чалънджър с нетърпение, тъй като този формат ми е най-удобен. Надявам се да се класирам за финалите през декември, искам да съм в топ 8 на най-добрите. Следя точките внимателно и няма да пропусна това състезание.

Шампион в категория ITL 250 на ITL Challenger VI | Via Tennis Star стана Вениамин Диков. След дълго отсъствие от Интерактив тенис и пет поредни победи в събота той спечели титлата. На полуфинала Вениамин победи един от претендентите за първото място – Николай Велински, а във финала се изправи срещу изненадата на турнира – Кирил Христов. Вениамин се наложи с категоричното 6:1 и показа, че може да печели не само любителски турнири по тенис на маса, а и на тенис на корт. В неделя той продължи с отличната игра и триумфира в утешителния турнир при напредналите.

Програмата на Интерактив тенис продължава с надпреварата на напредналите от Петия вечерен турнир, който се играе в MG Tennis Club . Тази вечер започват мачовете на начинаещите от Шестия вечерен турнир в Българския национален тенис център. Отворени за записване са схемите за средно напредналите и напредналите от Шестия вечерен турнир, а желаещите да се включат могат да го направят на тел. 0888060405.