15 мъже и 4 жени мерят сили в Duni Tennis Holiday в най-новата дестинация на Уикенд тур – Дюни роял ризорт. Турнирът ще продължи до 9 септември, а луксозният комплекс „Холидей вилидж“ на южното ни Черноморие събра аматьори от 4 града на България – София, Варна, Бургас и Казанлък, както и приятели на тениса от Германия. Във ваканцията се включиха 10 от най-запалените членове на семейната тенис и СПА верига и петима от гостите на Дюни роял ризорт. Те повишиха и без това високите градуси в комплекса, а мачовете протичат под бурните овации на запалени спортни фенове. Туристите, които пожелаха да премерят сили с опитните играчи, показват завиден хъс, а някои от тях изненадаха и с много добра игра. Домакините осигуряват перфектни условия за спорт и почивка, а заради големия интерес от комплекса искат да направят тенис ваканцията традиция за началото на септември.

„Радваме се, че сме домакини на турнир на Уикенд тур и че Дюни стана част от тази верига”, каза Николай Янков, генерален директор на Дюни роял ризорт. „За нас това е нещо абсолютно ново и се надяваме нашата дестинация да се утвърди и да привлича все повече спортни фенове.”

До неделя участниците в Duni Tennis Holiday ще вземат ударна доза тенис. В първия ден на надпреварата се изиграха шест срещи, като един от фаворитите за титлата Красимир Минтов записа категорична победа с 2:0 сета (4:0, 4:0) над Красимир Ангелов. Днес стартират дамите и смесените двойки, а на кортовете ще излязат още двама играчи с големи шансове за първото място – Найден Жеков и Едиз Батран. Приятелите на тениса могат да следят на живо резултатите от срещите в Интернет – на www.weekendtour.bg/dunitennisholiday.

Шампионите на Duni Tennis Holiday ще бъдат излъчени в събота, а награждаването с традиционния купон край басейните в комплекса ще продължи до ранните часове на неделя. Наградите са осигурени от Уилсън България и магазини Sport Box.

От 21 до 24 септември предстои грандиозен турнир на Уикенд тур в Санта Марина Созопол. За Santa Marina Open II са записани повече от 20 семейства, а заради дългия уикенд (с допълнителен почивен ден на 24 септември) домакините обещават два пъти повече игра от обикновено. В схемата все още има свободни места, а повече подробности за календара на веригата и за записването можете да научите на сайта weekendtour.bg.