136 играчи и техни приятели закриха сезона на семейната тенис и СПА верига Уикенд тур в Сандански. По традиция последният турнир за годината се проведе в най-слънчевия и топъл град в страната. Още в петък състезатели и близки пристигнаха в Интерхотел Сандански, за да тренират и да се насладят на отличните условия, които предлагат домакините. Много от тях тестваха най-новите модели ракети на Уилсън. Официалните срещи започнаха в събота без изненади. Фаворитите от 14-те групи продължиха напред във финалната фаза на следващия ден, а останалите имаха време да се възползват от термалния минерален басейн и от СПА процедурите в хотела. Както обикновено, и този път организаторите бяха подготвили изненади за състезатели и техните придружители. За всички имаше сутрешен стречинг на тенис кортовете и обиколка на града с екскурзовод.

В първия кръг на елиминациите най- големите изненади поднесоха Иво Боджаков, който отстрани Николай Топалов и Христо Янков, който обърна Иван Златанов от 1:5. До финала имаше много интересни двубои, а на полуфиналите Пейчо Пейчев загуби от Борис Монов, а Йордан Пичуров допусна обрат от Станислав Иванов от 1:5 и два мачбола в своя полза.

Така след повече от 120 мача започна финалът, който привлече повече от 50 души ентусиазирана публика. Феновете залагаха на победа на Борис Монов, който спечели тазгодишния Риу Правец Оупън. Станислав Иванов обаче не беше съгласен с тях. За разлика от предишния финал, който загуби, той излезе на корта крайно мотивиран, не даде шанс на Монов и спечели титлата с 6:1.

При дамите за трофея спориха Илияна Шейтанова и Стефка Бончева. Този път Илияна видимо беше в по-добра форма и победи с 6:2. Тя защити шампионската си титла от март отново тук, когато пак победи една от най-добрите в любителския тенис - Мариана Динкова. Използвайки отличната инерция, тя спечели и първото място при смесените двойки с партньор Георги Йорданов.

Награждаването на победители се превърна в празник за всички, а умората се изпари с помощта на отличната храна и студени напитки. Финалистите получиха ваучери за пазаруване от верига магазини Спорт Бокс. Мениджърът на Уикенд тур Ивайло Цанков връчи плакети на домакините от Интерхотел Сандански и МТК Спорт ООД за подкрепата при провеждането на турнирите. Томболата за почивка за двама в Интерхотел Сандански беше спечелена от Дани Милкова, дошла да подкрепя една от участничките при дамите. Наградата за СПА процедури отиде при Иван Петков, който беше в Сандански с 15 приятели, които да му вдъхват кураж по време на мачовете.

Така с много тенис и добро настроение беше закрит най-успешният сезон на семейната тенис и СПА тенис верига. През годината се проведоха осем турнира в различни топ дестинации за отдих и почивка. На кортовете излязоха повече от 250 участника, придружени от още толкова близки и приятели. Идеята на организаторите е любителите на тениса да играят любимата си игра и в същото време да си подарят незабравима почивка със семейства и близки. От Уикенд тур обещават много изненади и оспорвани мачове и през 2019 година.