Олимпийската шампионка с ансамбъла на България по художествена гимнастика от Токио Мадлен Радуканова ще носи специален ботуш в следващите 3 седмици заради фрактура на глезена, съобщиха от родната федерация.

Lap.bg.
36 снимки

"Едва след като Летните олимпийски игри приключиха стана ясно, че състезателката е играла със стрес фрактура на глезена. В японската столица това знаеха само треньорите и д-р Мариан Добрев, който внимателно следеше всичко, прилагаше болкоуспокоящи, за да може отборът да играе в титулярния си състав.

След преглед, който ѝ беше направен след като момичетата се прибраха в София, кракът й е обездвижен с ботуш, с който Мадлен Радуканова ще бъде презз следващите три седмици, както и ще бъдат правени специални инжекции. След това ще се прави отново резонанс, за да се види докъде е стигнало възстановяването и ще се вземе решение как да продължи лечението й", заявиха от федерацията във фейсбук.

Грацията споделя, че е имало мигове, в които й се е струвало, че няма да издържи. Но тя успя да се справи както с отговорността и напрежението, което неминуемо съпътства спортистите на най-големия спортен форум на планетата, така и със себе си, с личната болка и травма.
"Благодарим ти, Мадлен! На теб и на всички твои съотборнички, треньори и ръководители, които са направили от вас не просто велики спортисти, а големи и истински човеци!", написаха от БФХГ.