Австрийската олимпийка Янин Флок, носителка на 10 медала от световните първенства по скелетон между 2013 и 2022 г., се снима гола в списание Playboy, като допълнителна мотивация да спечели олимпийски медал в Пекин.

"Защо аз ли? А има ли толкова много други спортисти?" Това беше реакцията на 32-годишната Янин Флок пред "Krone", когато немското издание на Playboy я помоли да позира гола.

Тя намери време в напрегнатия си график, за да демонстрира отличната си физическа форма пред фотографите на Playboy. Колебаещата се Янин била убедена от баба си да го направи, сподели самата тя. „Разбира се, че ще го направиш, Янин“, цитира баба си шампионката пред „Кронен“. Окуражили я също роднините и приятелите й.

„Някак си накрая имах бруталното желание да направя този репортаж за Playboy. Въпреки че никога не бих могла да си представя, че ще направя нещо подобно един ден“, признава австрийката.

„Не обичам да съм център на внимание. Но искам да покажа със снимките, че и едно естествено тяло може да бъде красиво - не съм си правила пластични операции, показвам това, което имам. Всяка жена може да се гордее с тялото си“, обясни Янин Флок за голата си сесия в „Playboy“.

Тя е убедена, че снимките й няма да я нарушат концентрацията й за Зимните олимпийски игри, в които дебютира на 12 февруари. Даже напротив – Флок смята, че за нея това може да бъде допълнителен стимул: „Важно е да имате предвид други неща, освен спорта от време на време. Дори мисля, че това ще ми даде допълнителен тласък на мотивация."

Янин може да бъде съзерцавана в едната половина от мартенския „Плейбой“ за Германия, от другата половина се усмихва 27-годишната олимпийска шампионка по бобслей от 2018 г. Лиза Буквиц от Германия.

И тя, както и Янин Флок, е сред кандидатките за медали на Зимните игри в Пекин. Лиза Буквиц е в тандем с Ким Калицки в двойния боб./Maч Телеграф.