Генералният секретар на БОК Белчо Горанов се срещна и разговаря в Токио с новоизбрания член на Изпълкома на Международния олимпийски комитет Никол Хьовертс.

Представителката на Аруба връчи златния медал на Ивет Горанова в каратето, а днес беше в залата за художествена гимнастика, за да аплодира българския ансамбъл, който спечели убедително първото място в квалификацията за място на финала в многобоя.

Двамата са разговаряли по актуални олимпийски въпроси, засегната е и темата за съдийството и ощетяването на българския щангист Христо Христов в категория до 109 кг. Хьовертс е изразила позиция, че в това отношение са нужни безкомпромисни и стриктни мерки от страна на МОК, за да не се допускат лобитата в международните спортни федерации да влияят на резултатите. Пример за това е боксът, който в Токио се организира от МОК и това до голяма степен предотврати традиционните неправди на ринга.

Горанов в последствие посети финала на боксовия турнир в категория до 51 килограма и изгледа триумфа на Стойка Кръстева, която донесе втората олимпийска титла на страната в японската столица.