Вандалски прояви, включително палежи на железопътни съоръжения в различни посоки доведе до транспортен хаос във Франция, който обхвана над 1 милион души, сред които и хиляди тръгнали за церемонията по откриването на игрите във френската столица. 

Стартът на саботажите е бил в 4 сутринта в петък, като в някои от съоръженията са били открити и експлозиви. Френската мрежа за високоскоростни влакове TGV е имала проблеми по маршрутите към Лил, Бордо и Страсбург (т.е. - на север, запад и изток). Предотвратена е една атака – по направлението Париж - Марсилия. 

Заради отмяната на влакове и закъсненията над 800 000 души е трябвало да се прехвърлят на по-бавни железници, което доведе до огромни тълпи на гарите. Инцидентите откъснаха Париж от останалата част на Франция и от европейските страни (Великобритания, Белгия, Холандия, Германия). Поради тази причина много от феновете ще трябва да пропуснат откриването на Игрите.

От спортистите пък до церемонията няма да могат да стигнат Филип Вайсхаупт и Кристиан Кукук от немския отбор по конен спорт, които трябваше да сменят влака за Белгия, защото границата с Франция беше затворена.

Журналистите пък, които отиваха за церемонията по откриването, трябваше да тръгнат 4 часа по-рано за площад Трокадеро, за да успеят да се доредят до местата си.

Българските олимпийци също поеха от рано за церемонията, но те са организира по специален начин от олимпийското село. Нашите ще бъдат в една лодка с делегациите на Бруней, Бурунди, Буркина Фасо и Кабо Верде по време на церемонията по Сена.