Телевизионната водеща Лора Уудс разкри, че е получила "многобройни смъртни заплахи" онлайн, след като коментира статия за допустимостта на олимпийските шампионки по бокс Имане Хелиф и Лин Ю-тинг.

Двете представителки спечелиха златото в съответните си категории на Париж, но на фона на много сериозен обществен дебат, дали трябва, както и дали имат право да се състезават при жените. Те бяха отстранени световното първенство по бокс през 2023 година, като официалната информация е, че не са издържали тестовете за допустимост на пола.

Футболната водеща Лора Уудс коментира „страхотна статия“ в отговор на публикация на Оливър Браун от английското издание на вестник "Телеграф".  

Уудс, която работи за TNT Sport и беше част от отразяването на ITV Sport на UEFA EURO 2024 в Германия, обяви публично, че е получила десетки изпълнени с омраза съобщения.

„Откакто отговорих на тази статия, получих многобройни смъртни заплахи за себе си и за нероденото си дете“, публикува Уудс в социалната мрежа X (бивш Twitter).

„Въпроси за собствения ми пол (бременна съм, така че предполагам, че това изяснява ситуацията), призовават работодателите ми да ме уволнят, заплахи за дома ми“, написа още тя, визирайки, че когато има подобен казус, несъмнено има въпроси, които чисто журналистически трябва да бъдат зададени.

Лора Уудс

източник: Gulliver/GettyImages