Легендарният играч на League of Legends Дзиен „Uzi“ Дзъхао пробяга цялото разстояние на маратона за масово участие на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Това бе съобщено в социалните мрежи, а финалът му бе заснет на снимка.

Цялото разстояние му отне 5 часа и 41 минути. Това, разбира се, е далеч от професионалните атлети, които постигат това два пъти по-бързо, но все пак е впечатляващо постижение. Маратонската дистанция е 42 км и не всеки успява изобщо да стигне до финала поради изтощение. Това бе първото издание на маратона за масово участие, в който участват атлети аматьори, които вървят по стъпките на професионалните маратонци, борили се за златото. За разлика обаче от олимпийската дисциплина, в Maratхon pour Tous стартът бе в 21:00 вечерта.

Вече отказалият се 27-годишен "Uzi" игра професионално LoL от 2012 г. насам. Той смени няколко отбора, докато не стана лице на китайския RNG. Бот лейнърът е спечелил няколко турнира в кариерата си и два пъти се е появявал на големия финал на Световното първенство по League of Legends. През 2020-та сложи край на кариерата си за кратко, тъй като имаше здравословни проблеми с китката на ръката си, а въпреки че се завърна година по-късно, той не успя да се върне към обичайната си убийствена форма и отново прекрати кариерата си на eSports състезател.