Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова разкри, че големите успехи на този спорт в последните години се дължат на екипната работа.

Невяна Владинова беше гост в NOVA заедно със сребърната медалистка от Париж Боряна Калейн.

„Ние се борим за това, ние искаме да сме най-добрите. Възпитаваме се на това, да не  отделяме внимание на тази тежест, да се фокусираме. Върху Боряна също я имаше, но тя се справи с нея. При всяка от нас го е имало. Сигурна съм, че Стилияна Николова и ансамбълът също ще се правят във времето с нея. Целта на екипите е да се фокусираме върху работата, а не върху това да е „на всяка цена“ и това да тежи още повече“, сподели Невяна Владинова.

Боряна Калейн за върха и онези 2 секунди, които ще помни винаги

„Според мен всеки носи това в себе си, но хора като Боряна ни показват как с правилните хора около нея, могат всичко. Няма обикновени и необикновени хора. И мен историята на Боряна ме вдъхновява. Тя мина през много трудни моменти“, каза още един от ръководителите в централа ни.

На какво се дължат успехите?

„Всичко това се дължи на една много добра екипна работа, начело с Илиана Раева, която успя да създаде страхотен екип. Всеки си знае мястото и всеки дава най-доброто от себе си в името на България, ние се подкрепяме и поддържаме, едно семейство“, каза още Владинова.