Клуб по художествена гимнастика Левски-Триадица организира тържествено посрещане на олимпийската вицешампионка в многобоя от Париж Боряна Калейн, което беше уважено от кмета на София Васил Терзиев.

Десетки деца се събраха в двора на 47 СОУ "Христо Г. Данов", за да поздравят своята любимка. Калейн им даде сребърния си медал, за да се снимат с него, а от тях получи много цветя и специално нарисувани картини. Нейната треньорка Марияна Памукова също получи много букети и подаръци.

Официални гости на тържеството бяха кметът на София Васил Терзиев, Яна Генова, заместник-кмет по направление "Култура, образования, спорт и младежки дейности", Димитър Божилов, кмет на район "Триадица",  Вилхелм Новачков, директор на 47 СОУ "Христо Г. Данов", Десислава Темелкова, директор на дирекция "Спорт и младежки дейности" към Столична община, д-р Галя Манчева, учредител и изпълнителен директор на Фондация "За по-здрави деца" и др.

Клуб Левски-Триадица в последните няколко години се опитваше да получи разрешение за ремонт на залата и в началото на април това стана факт, след като подписа договор с Министерството на младежта и спорта. Очаква се строителните работи да завършват до края на месец септември.

"Благодаря Ви, че всички сте тук. Благодаря и на район Триадица за уважението и за това, че залата на клуба се ремонтира. Щастлива съм, че тези деца ще могат да тренират при по-добри условия и да достигат до по-големи постижения от нашите", каза Боряна Калейн, цитирана от БТА.

БТА
15 снимки

"Искам да ви поздравя за спечеленото отличие. За нас, всички Вие, които бяхте на олимпийските игри, сте герои. Мили деца, това е голяма мотивация за вас. Тези спортни резултати не са въпрос на един ден и затова ние ще се стремим да направим условията за спорт по-добри", заяви кметът Васил Терзиев.

На събитието присъстваха още трикратната световна шампионка Мария Гигова, олимпийската шампионка с ансамбъла на България от Токио 2020 Мадлен Радуканова, Валентина Ганева, председател на клуб Левски-Триадица, Мариана Пищалова, заместник-председател на клуба, много треньори, родители и др. 

Накрая тържеството завърши с детско шампанско и торта, която беше подарък от сладкарница Маркрит за всички присъстващи.