Състезателката по таекундо Кимия Ализаде беше посрещната от десетки фенове на Летище София при прибирането си в България. Тя носеше гордо на гърдите си бронзовия медал, спечелен на Олимпийските игри в Париж за родината ни.

Много млади фенове на Кимия пожелаха снимки и автографи.

„Това е огромно удоволствие за мен. Прави ме много горда и много щастлива, че успях да донеса този медал на България. Мечтаех за златото, събуждах се всяка сутрин с мисълта за него, тренирах за него. Буквално отидох там, за да спечеля злато, но да, това е спортът. Бях шокирана след първия мач, беше грешка, но успях да се събера отново, за да продължа и да дам най-добро от себе си“, каза Кимия Ализаде.

“Tова е чест и удоволствие за мен и е по-голяма отговорност, знаете ли, защото знам, че всички малки деца и млади момичета, особено момичета, ме гледат и трябва да се предтавям добре, сега съм модел за подражание и трябва да внимавам с поведението си, защото съм сигурна, че мога да ги насоча, така че е чест и отговорност“, каза още състезателката по таекуондо.

Снимки: Startphoto.bg
31 снимки

Тя на няколко пъти спомена, че много съжалява, че медалът не е със златен цвят.

„Това е спорт и дадох най-доброто от себе си, за да спечелят. Всички хора тук ме подкрепят много и този медал е резултат на това, на отборната работа и подкрепата на президента на федерацията. Много ми помогнаха и ме подкрепят.“

Запитана, дали е разговаряла с някого от иранската делегация, Кимия Ализаде отговори: „Бях се фокусирала изцяло върху състезанието и не съм разговаряла с никого през целия ден. Наслаждавах се на всеки момент на Олимпиадата.“

„Аз съм дете на Иран, това е страната ми, знам, че семейството ми ме е гледало там и ме подкрепя“, каза още Ализаде.