Бившият абсолютен шампион в тежка категория Ленъкс Люис вярва, че британецът Тайсън Фюри (26-0, 19 КО) е по-труден за побеждаване, отколкото световният шампион на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) и шампионът на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

"Фюри, Джошуа и Уайлдър са много добри боксьори – всеки по различен начин. Ето защо бих искал да премерят сили един с друг. Както направихме ние в нашето време, в последната златна ера на тежката категория. Ще бъде много интересно да се види как ще се развият срещите им", заяви бившият абсолютен шампион.

"Антъни притежава съкрушителен удар с дясната ръка, което го прави изключително опасен. Но Дионтей притежава още по-тежък удар и наранява всеки, който бъде уцелен, а също така е и много подвижен. Тайсън, може би, ще бъде най-трудният за побеждаване. Той е невероятно подвижен и атлетичен за толкова висок боксьор и също така притежава толкова огромен разтег на ръцете, че е трудно да бъде достигнат. Неговият неудобен стил го прави изключително труден за побеждаване. Аз бих подходил по различен начин към всеки един от тях", добави Люис.

Фюри ще се завърне на ринга тази събота в Белфаст, Северна Ирландия, където ще се изправи срещу италианеца Франческо Пианета. Ако "Циганският крал" победи, той ще се върне в края на годината за супердвубой с Уайлдър.

Победителят пък от тази среща е много вероятно да се изправи срещу Антъни Джошуа в обединителен двубой през април 2019-та на стадион "Уембли" в Лондон.

Джошуа, който провеждаше няколко месеца преговори за двубой с Уайлдър през есента, сега ще се изправи срещу задължителния претендент Александър Поветкин на 22-ри септември на стадион "Уембли" в Лондон.