Промоутърът Франк Уорън (Queensberry Promotions) е на мнение, че бившият световен шампион на WBC Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута) няма да получи реванш от украинеца Олександър Усик (22-0, 14 нокаута). Двамата бойци се биха през уикенда в Рияд, Саудитска Арабия. Усик спечели с разделено решение на съдиите и стана първият безспорен шампион в тежка категория през този век.

Уорън обаче се съмнява, че украинеца ще иска реванш. Според него той ще се оттегли непобеден и като безспорен шампион в две категории.

„Ще се опитаме да организираме реванш. Особено като се има предвид, че вече сме поели ангажимент да го осъществим, което означава, че сме подписали договори. Но осъзнайте, че за да се случи втори бой между тях, трябва и двамата да искат реванш. Ако единият от тях каже: "Свърших", вторият двубой няма да се състои. Не забравяйте, че те оставиха всичките си сили на ринга. Усик е шампион. Той може да обяви края на кариерата си. Разберете, не твърдя, че той ще го направи. Но такава възможност съществува. Разбирате ли?"

„Фюри вече е дал зелена светлина за втория бой. Той го направи, докато все още беше на ринга. Подготвя се за този бой от декември, не е виждал жена си и децата си. Имал е два поредни боя, на практика един върху друг. Отдавна не е бил със семейството си. Окончателното решение все още не е взето. Да, на хартия сме разрешили реванш. И ако той иска да премине през това отново, ще го направи. Но никой не може да го притиска или да му казва какво да прави. Това е негов избор. Той е този, който се качва на ринга. Той е този, който получава удари. Това е толкова просто."

Уорън беше попитан дали Фюри може да приеме двубой с бившия световен шампион Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута) вместо реванш с Усик.

„Ясно е, че той има и други добри възможности. В края на краищата Фюри е страхотен боец. Това е само едно поражение. Но ще го кажа отново. Това е негово решение, което трябва да вземе. Аз дори няма да му влияя по никакъв начин. Особено защото това е Тайсън Фюри. Той или ще иска да се бие, или няма да иска да се бие. Единственото, което му казах за това, беше: "Не прави като миналия път. Не обявявай края на кариерата си, за да можеш да се върнеш след месец". Знаете, че понякога прави това. Правил го е повече от веднъж. Бих искал той сам да вземе решението си. Няма натиск. Това ще бъде чисто негово решение…“