Три българки ще вземат участие във втората олимпийска квалификация по бокс. Решаващата битка за спечелване на квоти за Игрите в Париж ще се проведе от 24 май до 3 юни в Банкок.

В столицата на Тайланд страната ни ще бъде представена от европейската вицешампионка Златислава Чуканова (50 кг), бронзовата медалистка Аслъхан Мехмедова (60 кг) и Джоана Нуамеруе (66 кг).

Отборът пътува тази вечер, като ще бъде воден от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков.

„Честно казано не мога да имам очаквания, на фона на последните съдийски брадви срещу Злати на финала на европейското и на квалификацията в Италия. Нека да са здрави, щом отиваме там, целта ни са квотите, няма как да е по друг начин. Имахме проблеми, Аслъхан бе болна цяла седмица, но се надявам да се съвземе. Тя е достатъчно мотивирана. В последния момент към нас се присъедини и Джоана, която получи тежка контузия на рамото в Италия, но вече е възстановена. Благодаря за бързата реакция на федерацията ни, която веднага й подаде ръка, за да може тя да пътува с нас. Добре е, че Злати и Асото отиват като медалистки от Европейското първенство. Ще гледат с по-различно око на тях. Това е добре за тяхното самочувствие, за съдийския поглед, дори за публика и коментатори. Отиваме на война, дано да имаме и късмет на жребия“, каза преди пътуването Борислав Георгиев.

Дотук България има две квоти при жените за Игрите в Париж. Те бяха спечелени от Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Двете продължават подготовката си на родна земя, като водят индивидуални занимания.