Часове след като спечели безспорната титла в тежка категория побеждавайки с разделено съдийско решение Тайсън Фюри, Олександър Усик застана пред телевизора, за да подкрепя своя сънародник Денис Беринчик. Усик ликува заедно с Беринчик, който победи мексиканеца Емануел Наварете, за да спечели вакантната титла на WBO в лека категория. Битката бе в Сан Диего, САЩ. Това е втора загуба в кариерата на Наварете (38-2-1, 31 нокаута), а Беринчик излезе на голямата сцена с рекорд от 19 победи и 0 загуби (19-0, 9 нокаута).

Битката в САЩ, също както тази в Рияд, премина пълната дистанция от 12 рунда. Беринчик използваше много добре къси, нецентрирани удари. По всичко личеше, че Наварете не е в своята категория и е малко по-натоварен физически. Битката заприлича малко на кръчмарски бой в края, като мексиканецът имаше превъзходство в силата на удара. Но броят на пропуските затрудняваше извличането на какъвто и да е резултат.

След 12 рунда съдиите определиха победителят: 115:113 за Беринчик, 116:112 Наварете и 116:112 Беринчик. Също като Усик – победа с разделено решение.