Боксовите легенди изразиха веднага мнението си след мегабитката между Олександър Усик и Тайсън Фюри. В събота вечер в Рияд, Саудитска Арабия, украинеца победи с разделено съдийско решение и е първият безспорен шампион в тежка категория от 1999 г. насам. Той вече има и четирите пояса – на WBC, WBA, WBO, IBF, след като съдиите отсъдиха 115:112, 113:114, 114:113 точки в „Огнения ринг“.

Това е първа загуба за Фюри след 35 мача без поражение. Той веднага обяви, че ще има реванш, а Усик се съгласи.

Ленъкс Люис, последният безспорен шампион, но преди ерата на четирите пояса, написа в Х: „Фюри ще се поучи от това и ще се върне! Загубата също е част от играта, важното е как реагираш на загубата“.

Джервонта Дейвис каза: „Един добър рунд не печели двубоя“, вероятно визирайки деветия рунд, в който Усик почти нокаутира Фюри с поредица от удари и го прати в нокдаун.

Джони Нелсън обаче смята, че това може да е краят за Фюри. Той заяви пред Sky Sports: „Екипът на Тайсън ще проведе сериозни разговори за това как да го мотивира след това и да нагласата му. Не се изненадвайте, ако Тайсън се оттегли. Какво повече може да направи? Как може да се подобри след това? Това поражение ще да разклати главата и сърцето му“.

Мани Пакяо би искал да види втори сблъсък. „Поздравявам Усик за това, че стана първият безспорен шампион в тежка категория от 25 години насам! Невероятен двубой и от Фюри, и от Усик. Подобни битки заслужават реванш“, написа той.

Терънс Крофърд заяви: „Човече, по-добре да уважавате Усик. Той определено е кандидат за боец №1 в света. Не съм хейтър. Той победи човек, който биеше всички други в по-голямата дивизия. Наистина вече е направил невероятни неща. Поздрав, братко!“.

Бари Макгугън смята, че Фюри се е отказал. Той заяви пред Sky Sports: „Тайсън започва да пропада. Способността му да поема удари не е толкова добра, колкото беше преди, способността му да се възстановява не е толкова добра, колкото беше преди, и той остарява“.

Междувременно Конър Макгрегър посъветва Фюри да се пази от реванш. „Безумно криене! Какво следва, кой знае. Усик е невероятен. Той победи здраво и двамата (Фюри и Антъни Джошуа)", написа той в Инстаграм.

„Каквито и да са ходовете към Тайсън и Ей Джей, аз съм за. Ако Фюри желае да отиде на втори опит, Ей Джей имаше два опита, така че защо не? Високопоставеният пита. Не е и невъзможно. Ако не, Ей Джей срещу Усик за последно, а след това победа, загуба или равенство отиваме на Тайсън – Ей Джей“.