Днес шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в лека категория Конър Макгрегър се извини за хомофобските обиди, които отправи към Андре Фили преди 10 дни на събитието на UFC в Гданск, Полша.

Макгрегър заяви, че е бил завладян от емоции след загубата на дългогодишния му съотборник Арем Лобов и отправил обиди, които не били истина. 

Ирландецът също добави, че абсолютно не е имал каквото и да е намерение да обиди ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) обществото.

"Видях как моят приятел (Лобов) загуби битка, която беше от изключително значение за неговата кариера. Битка, която може да сложи край на кариерата ми. Неговият опонент му бягаше през цялото време и аз се разстроих. След това казах неща, които не мисля. Не съм искал да обидя никого в ЛГБТ общността", заяви Макгрегър.

Макгрегър се защити пред ЛГБТ общността, цитирайки усилията си да легализира гей браковете в Ирландия.

"Аз съм водил кампании за това. Аз и моят отбор в Ирландия винаги сме подкрепяли техните права и сме се опитвали да легализираме браковете между хора от еднакъв пол. Това, обаче, няма значение, защото всеки път, когато сбъркам някъде, всички искат да ме хвърлят под някои автобус. Просто трябва да кажа съжалявам за това, което съм казал, и да се опитам да продължа напред", добави той.