С десето място в Opel Adam Cup за Даниел Попов и Ангел Башкехайов ("Ясен Попов Рейсинг") завърши първият от двата кръга на германския марков шампионат в рамките на рали "Германия", кръг от световния шампионат.

За това състезание се зачитат етапите от четвъртък и петък, а съботните и неделните отсечки оформят още един кръг от надпреварата за екипажите, каращи Opel Adam.

"Още на първата петъчна отсечка ни заваля дъжд, при това в средата на етапа и загубихме много време спрямо колите пред нас, тъй като те караха по-малко време в дъжда", обясни Даниел Попов и добави:

"За втория етап дъждът спря, но трасето беше изпъстрено с много мокри петна и коварни участъци. За пет завоя видяхме трима наши отпаднали конкуренти и решихме, че ще довършим петъчните предиобедни етапи с по-спокойно темпо."

Следобедните отсечки обаче объркаха плановете на българския екипаж да си пробие път напред, тъй като последните два етапа от деня бяха отменени – "Мителмозел" и "Вадерн".

"Съжалявам за "Мителмозел", защото го караме добре с Ангел и се надявахме там да минем по-напред", допълни Попов, който с Башкехайов е само на 3,5 секунди от екипажа пред тях.

"Това определено е най-хубавата отсечка, на която съм карал досега. Никога не съм минавал по такъв път и етапът дава възможности да по-сериозна атака", каза още Даниел Попов.

Шестото състезание от Opel Adam Cup е днес и утре, отново по етапите и в рамките на рали "Германия", 9-и кръг от световния рали шампионат.