Пловдивският екипаж Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще вземе своето трето участие за тази година в Турция, стартирайки на Рали Бурса с център едноименният град, което ще се проведе през този уикенд. 

Състезанието е четвърти кръг (трети и последен на асфалт) от турския рали шампионат, като освен това е и третият от общо шестте старта, валидни за Купа Фиеста, която е основният приоритет за екипажа на АСК Пловдив.

Автомобилът, с който Гераджиев/Гаджев се състезават и през този сезон, е добре познатият Форд Фиеста R2 от клас RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.), който тази година е грижливо обслужван от професионалните механици на Форд Моторспорт Турция.

Рали Бурса се провежда високо в планината Улуда, намираща се южно от града, и се слави като едно от най-трудните турски автомобилни състезания на асфалт. Специалните етапи са много хлъзгави, замърсени (от пясък и камъни) и коварни.

Най-голямата цел за пловдивчаните е да продължат с добрите резултати и да вдигнат темпото още малко. Пилотът Георги Гераджиев допълни: "Разбира се, важен е шампионатът като цяло - към момента (след първите два кръга, в които взехме участие) се намираме на второ място в генералното класиране на Купа Фиеста и се надяваме да вземем добри точки и от тук, за да имаме шанс за крайната победа. Във всяко едно от оставащите четири ралита (Бурса включително) концентрацията трябва да е максимална, тъй като в състезателно темпо всичко може да се обърка много бързо".

Днес (петък) се провежда опознаването на специалните етапи, а в 20:30 ч. Рали Бурса ще бъде официално открито. Двата състезателни дни са събота и неделя, като в първия са предвидени общо 5 етапа (два в планините, карани по два пъти, плюс един в града), а във втория - още 6 планински изпитания (три трасета, карани също по два пъти). 

Закриването и официалното награждаване на състезанието ще се проведе в неделя от 18:00 ч.

Общата дистанция на тазгодишното Рали Бурса е 466.83 км, от които 94.49 км са състезателни, разпредели в единадесетте специални етапа, споменати по-горе. Подалите заявка за участие екипажи са общо 65, от които 10 са в класа на пловдивчаните Гераджиев/Гаджев./БТА