Селекционерът на националния отбор на Швейцария Мурат Якин заяви, че тимът му трябва да приеме загубата от Португалия. Швейцарците отпаднаха на осминафиналите на Световното първенство в Катар след поражение от Португалия с 1:6.

„Трябва да приемем загубата и да поздравим противника“, каза Якин, цитиран от агенция „Ройтерс“. „Те бяха по-добрият отбор тази вечер. Изненадаха ни. Загубихме този мач, но това не означава, че трябва да сме прекалени песимисти и да критикуваме всичко. Съставът показа отличен отборен дух“, продължи старши треньорът на Швейцария.

„Загубата боли. Резултатът и разликата ме натъжават“, добави Мурат Якин.

Отборът на Швейцария не е достигал до топ 8 на Световно първенство от 1954 година, но Якин добави, че тимът може да се гордее с постигнатото на Мондиал 2022 в Катар и ще намери начин да продължи напред в развитието си. „Загубихме един мач, така че защо да поставяме всичко под въпрос. Вярно е, че не оправдахме очакванията на нашите фенове, но можем да гледаме назад към представянето си с гордост. Сега трябва да погледнем към бъдещето“, коментира още Якин.