Новото попълнение на Челси Оливие Жиру заяви, че разговор с националния селекционер на Франция Дидие Дешан е бил в основата на решението му да напусне Арсенал през януарския трансферен прозорец.

Конте разкритикува остро шефовете на Челси

31-годишният нападател се надява, че на „Стамфорд Бридж” ще получи доста по-редовни шансове за изява,  отколкото му се удаваше в Арсенал. Доста преди случването на сделката от лагера на „петлите” долетяха индикации, че ако Жиру иска да играе на Мондиал 2018, то ще трябва да бъде титуляр на клубно ниво.

Една седмица на Антонио Конте

„Говорих с Дидие Дешан. Той не ми каза непременно да отида в Челси, но поиска да сменя клубовете”, коментира Жиру пред „Телефуут”. „Борусия Дортмунд проявяваше интерес, но с договор за наем. Севиля също бе на хоризонта, а в даден момент  агентът му получи обаждане и от Рома.”

Джеко не съжалява, че не премина в Челси

„Моят избор обаче беше съвсем ясен, когато научих, че Антонио Конте иска да работи с мен. Знам, че той цени моя профил като играч, затова ще ни се получи заедно. В Челси сме двама централните нападатели. Ще има добра конкуренция помежду ни (с Алваро Мората – б.р.)”, допълни таранът.

Жиру има 105 гола в 253 мача за Арсенал, където игра от лятото на 2012 година досега. Той бе закупен срещу 9,6 милиона евро от Монпелие.