Антонио Конте разкритикува остро ръководството на Челси, що се отнася до трансферната политика на "сините", която според него е главната разлика и причина затова в момента Челси да е на четвърто място в Англия и на 19 точки зад Манчестър Сити, след като през миналата година бе с 15 пред "гражданите".

Една седмица на Антонио Конте

През лятото Пеп Гуардиола запази най-добрите си футболисти и похарчи над 200 милиона паунда за няколко топ трансфера като Бернардо Силва, Едерсон и Кайл Уолкър, докато Челси загуби трима основни футболисти в лицето на Диего Коста, Джон Тери и Неманя Матич. "Сините" също похарчиха над 200 милиона, но за седем попълнения, сред които като че ли само Алваро Мората е от най-висока класа.

До момента Дани Дринкуотър, Тимуе Бакайоко, Антонио Рюдигер и Давиде Дзапапоста не впечатляват, а през януари бяха привлечени Рос Баркли, Оливие Жиру и Емерсон Палмери.

Самият Конте не отговаря за трансферната политика, а тя е задача на шефката в клуба Марина Грановская, бивш личен асистент на Роман Абрамович.

"Трябва да гледаме реалистично и да разберем какво е нашето ниво, борейки се за място в Шампионска лига. Трябва да сме силни и да приемем тази ситуация. После в бъдеще, ако има такава възможно, трябва да купим двама или трима, а не осем футболисти. Не забравяйте, че през лятото купихме осем футболисти и похарчихме много по-малко от други отбори, които купиха само двама или трима."

"Трябва да изградим нещо важно. А за да го направим, трябва да имаме 15-16 футболисти. През лятото сменихме осем, което означава, че нямаме база, солидна основа."

Конте бе попитан и какво смяна за напускането на Миши Батшуай, който вкара два гола в дебюта си за Борусия Дортмунд, а италианецът отговори много внимателно: "Както добре знаете, защото повтарям това през трансферния прозорец, давам моето мнение на клуба и след това клубът взима най-доброто решение."