ПОНЕДЕЛНИК

Ставам и не се бръсна, за да протестирам срещу живота. Отивам на работа и казвам на Карло Кудичини, да каже на Марина Грановская, да каже на Роман Абрамович, че Питър Крауч все още може да е добро попълнение към състава. После отивам на тренировка и обсъждаме тактиката за следващия мач. „Давайте топката на Еден“, казвам им аз.

Карло се връща от Грановская и носи съобщение от Уенди, секретарката на Роман. Той не е тук.

Един притеснен човек идва до мен край терена. „Наистина ме искате тук, нали шефе?“, пита той.

„Кой те прати?“, питах аз.

„Аз съм, шефе. Рос. Рос Баркли.“

„А, да. Подавай топката на Еден“.

Тази вечер гледахме „Завръщането“. Историята на един обрасъл мъж, който остана изолиран на ръба на една скала. Елизабета ме попита, дали това е документален филм за това, как се справяш в тежка ситуация. Не познавам този Ди Каприо, но начина, по който изяде онзи кон, ме кара да си помисля, че би могъл да одере жив Чарли Даниълс. Ще си взема бележка.

ВТОРНИК

Казах на Карло да отиде и да се види с Грановская дали има някакви новини от Абрамович. Той се върна и докладва, че Абрамович е каза на Уенди да каже на Грановская, да каже на Карло да ми каже да спра да се оплаквам за трансферите. Казах на Карло, да каже на Грановская, да каже на Уенди, да каже на Абрамович, че това не е честно. 10 минути по-късно ми звънна телефона. Беше Карло. Получил е крамп.

СРЯДА

Тръгнах си от работа рано и бях изненадан. Гледам как един мъж се качва в колата си. Този малоумен мръсник е паркирал на моето място. Но изведнъж осъзнах, че това е Луис Енрике. Той е на 47, но беше невероятен играч, а и Джон Тери игра горе-долу до същата възраст.

„Хей, Луис, какво правиш тук?“

„О, здрасти, Тони, ъмм... мащехата ми е гледачката на котки и живее в Кобъм и аз просто минавам от тук“.

„Това е хубаво. Искаш ли да играеш тази вечер?“

„По-добре не. Трябва да взема малко мляко.“

Последния ден на трансферния пазар е много вълнуващ. Като Коледа, но без фактури. Отидох на тренировъчното игрище да видя какви изненади имам. Не повярвах на очите си. Имаме огромен централен нападател. Точно като в списъка, който оставих пред вратата на Абрамович заедно с чаша вино и пай с месо.

Усмихнах се и си запях „Той е голям, той е червен, краката му стърчат от леглото. Той е Питър К…“

Спрях се навреме. „Здравей, Оливие“.

Мачът не беше идеален. Загубихме 0:3. Бачуаи отиде в Дортмунд, Карло опита да ме разсее, като ми напомни, че го мисля за безполезен. Прекрасно от негова страна, че не спомена, че той ни донесе титлата миналия сезон и имаше 19 гола в 53 мача. Имам съобщение, че трябва да се срещна с Абрамович утре. По дяволите.

ЧЕТВЪРТЪК

Чета кнгата на Карло Анчелоти. Много е забавна. Току що стигнах до мястото, където той е привикан да обяснява победата с 6:0 на старта на сезона. Това може да е много сложно.

Минавам край балсамираното тяло на Андрий Шевченко, което е монтирано на огромен мраморен блок пред офиса. На стената виси картината „Как да се възползваш, когато отговорника спи“. Уенди твърди, че струва 17,2 млн. паунда. Рекордна сума.

„Това е същата цена, която платихме за Жиру“, казвам и аз.

Тя отвръща, че дамата на картината е по-подвижна и двамата се смеем.

Абрамович не е доволен. Трябва да спра да критикувам борда. Той твърди, че отбори като Челси не трябва да губят от Борнемут. Направил съм проучването си и му казвам, че сме губили от Борнемут много преди аз да дойда като мениджър.

Той ме пита какво имам предвид с това „извличам максимума от състава си“. Поглеждам към краката си и му казвам, че съм изпратил Мората да работи като коминочистач. Това изглежда го успокои.

Някой му звъни по телефона. „Не сега. Да, добре. Мащехата ти е гледачка на котки“.

ПЕТЪК

Идва съобщение от върха, че Абрамович е гледал кадри на Ди Каприо, които някой агент му е пратил анонимно. Бил много доволен от начина по който той играе на наводнен терен някъде в средата на атлантика. Със сигурност ще опита да го привлече през лятото. Само да почака докато му пратя „Бягство към победата“.

Тогава вече няма да ме има. Италия ме иска обратно. Трябва да призная, че това е атрактивна оферта. Поне там ще имам само Силвио Берлускони, който да избира състава. Само трябва да оцелея до мача с Уотфорд и да активирам клаузата ми за дълга служба.

Конте: Искам да продължа работата в Челси

И футболистите на Челси се обърнаха срещу Конте