Селекционерът на Дания Оге Харейде си призна, че отборът му откровено си е играл за нулево равенство в мача с Франция. Този резултат устройваше и двата тима, а така другият претендент за втората позиция Австралия предварително беше изхвърлен от борбата. 

В крайна сметка "кенгурата", които имаха нужда от задължителна победа, за да се надяват на нещо, загубиха своя мач и направиха безпредметна скучната и защитна игра в другия двубой от групата. 

"Вижте, ние просто се нуждаехме от точка. Изправихме се срещу един от най-силните отбори в света, който има в арсенала си едни от най-добрите контраатакуващи футболисти. Затова щеше да е глупаво от наша страна да атакуваме."

"Затова сме много доволни от резултата, той ни позволи да излезем от една изключително тежка група. Момчетата се представиха добре, бяха дисциплинирани и ни отведоха в следващата фаза. За цяла Дания това е прекрасно", заяви Харейде и отговори на критиките за прекалено защитния футбол. 

"Перу беше отборът, който игра най-добре и най-красиво в нашата група. Но остана само с три точки и отпадна. Това е футболът, в него трябва да се адаптираш и да изповядваш различни стилове, за да имаш успех", заяви датският селекционер.