Тимовете на Дания и Франция завършиха 0:0 в последен мач за двата отбора в група С на Мондиал 2018 и продължават борбата на 1/8-финалите.

Въпреки усилията и на двата отбора до гол не се стигна. След това равенство "Петлите" завършиха на първата позиция в групата с актив от 7 точки, а Дания са втори с 5.

Дания започна добре двубоя и още в 4-ата минута Брайтуайт падна в наказателното поле на Франция, но съдията Ричи остави играта да продължи. Малко по-късно Кяер с глава не нацели вратата и прати топката в аут.

Франция отвърна с елегантен удар на Жиру, който беше спасен от Шмайхел. Една от спорните ситуации дойде в 25-ата минута на срещата, когато Йогенсен игра с ръка в наказателното поле на Дания, след като Сидибе стреля към Шмайхел, но отново нямаше сигнал на съдията за наказателен удар.

Пет минути по-късно претенциите бяха за датчаните, след като Ериксен беше спрян от Манданда в наказателното поле, но отново съдията Ричи остави играта да продължи.

До почивката Дембеле и Гризман създадоха опасности пред вратата на Дания, но гол така и не падна през първата част.

През втората част чистите голови положения липсваха, но все пак влезлият като смяна Набил Фекир опита да матира Шмайхел, но на два пъти беше отчаян от вратаря на "червения динамит". За Дания опасно положение пропиля Ериксен, но Манданда беше на ниво. В края на двубоя Жиру имаше добра възможност да донесе успеха на тима, но не намери добро продължение на атаката.

Така и двата състава продължават напред.

Мач от третия кръг на груповата фаза на световното първенство по футбол, група "С":

Дания - Франция 0:0 (0:0)

стадион: "Лужники", Москва
зрители: 78 011
главен съдия: Сандро Ричи (Бразилия)
помощници: Емерсон Де Карвальо (Бразилия), Марсело Ван Гасе (Бразилия)

Матиас Йоргенсен (Дания) - жълт картон

състави:
- Дания: Каспер Шмайхел, Андреас Кристенсен, Йенс Стригер Ларсен, Матиас Йоргенсен, Симон Кяер, Хенрик Далсгорд, Кристиан Ериксен, Томас Дилейни (90+2 Лукас Ларагер), Пионе Систо (60-Виктор Фишер), Мартин Брайтуайт, Андреас Корнелиус (75-Каспер Долберг)

- Франция: Стив Манданда, Люка Ернандес (50-Бенжамен Менди), Рафаел Варан, Преснел Кимпембе, Джибрил Сидибе, Нголо Канте, Стивън Нзонзи, Оливие Жиру, Тома Лемар, Антоан Гризман (68-Набил Фекир), Усман Дембеле (78-Килиан Мбапе)

Статистика от мача от група "С" на световното първенство между Дания и Франция (0:0):

Дания Франция
вкарани голове 0 0
общо удари 5 11
точни удари 1 4
неточни удари 2 6
блокирани удари 2 1
греди 0 0
корнери 4 2 
подавания 305 667 
точни подавания 220 578
засади 1 1
извършени нарушения 10 6
жълти картони 1 0
червени картони 0 0
притежание на топката 38% 62%