В група C Франция започна Световното първенство в Русия с два успеха над Перу и Австралия. Селекцията на Дидие Дешан обаче не впечатли широката общественост с футболната си продукция в откриващите мачове, но за разлика от останалите фаворити, все пак успя да вземе максимума, което бе достатъчно. Неубедителните изяви на част от звездите не останаха незабелязани във Франция. Най-остро критикуван бе Пол Погба. Медиите в страната поставиха под въпрос дали въобще полузащитникът на Манчестър Юнайтед трябва да бъде в стартовите единайсет. Атаките от всички страни вече сериозно започнат да влияят на 25-годишния халф, който дори намекна, че може да се откаже от националния отбор след Мондиала.

„Това може да е последното ми Световно. Искам да му се насладя и да забравя всички критики, искам да оставя всички призраци зад гърба си. Това, което единствено има значение за мен, е какво се случва на терена. Аз съм тук, за да дам най-доброто с тази фланелка, за моя тим, за Франция. Наистина много искам да спечелим Световното първенство. Възможно е да се случи, всичко е възможно. Знаем, че нищо няма да бъде лесно, както видяхте от досегашните мачове. Нищо няма да е лесно, това е Световно първенство. Няма малки отбори или футболисти на средно ниво. Знам на какво сме способни. Но все още има много път пред нас. Ще трябва да се борим да бъдем силни“, каза Погба.

Днес от 17 часа българско време в последния кръг от груповата фаза Франция ще срещне Дания, който ще опита да превземе първото място. Заради това се очаква в защита отново да стартира Андреас Кристенсен, който бе напълно здрав за двубоя с Австралия. Промени се вероятно ще има и в редиците на Франция. Според медиите в страната Дидие Дешан все още търси най-подходящата схема, с която да извади най-доброто от Погба и Гризман, а сблъсъкът с Дания е добър момент за експерименти след класирането за осминафиналите. Немалки са и шансовете Гризман да не попадне сред стартовите единайсет, тъй като нападателят има проблеми с контузия.

Дания се нуждае поне от точка, за да си гарантира класирането в следващата фаза. До сега в историята двата тима са се срещали два пъти на световни финали, като са разменили по една победа. Французите печелят с 2:1 сблъсъка на Мондиал 1998, а 4 години по-късно Дания печели с 2:0 в Южна Корея и Япония. Но оттогава до сега "петлите" взеха максимума в шест от седемте срещи с "червения динамит".