Селекционерът на хърватския национален отбор Златко Далич коментира загубата на своя тим във финала на Мондиала - 2:4 от Франция. Той нападна остро аржентинския съдия на мача Нестор Питана, най-вече заради дузпата, която отсъди в полза на "петлите".

"Никога не съм коментирал съдиите и не смятам да си губя времето напразно.Ще кажа само едно нещо. На финал на Световно първенство не се дават дузпи като тази, която отсъди Питана. Но искам да поздравя французите за победата и световната титла", каза хърватският специалист.

Златко Далич

източник: Gulliver/GettyImages

"През първите 20 минути на мача играхме по-добре, контролирахме развоя на събитията, но след това допуснахме този нелеп автогол. Успяхме обаче да се върнем в мача и доминирахме, но дузпата реши всичко. Искам да благодаря на играчите, защото това бе може би най-силният ни мач на това първенство. Контролирахме срещата, но допуснахме леки голове. Срещу толкова силен отбор като Франция не може да правиш грешки. Тъжни сме от загубата, но трябва да бъдем и горди с постигнатото на това първенство", сподели Далич.