Президентът на Хърватия Колинда Грабар Китарович подари специална фланелка на президента на Русия Владимир Путин преди финала на Световното първенство в Русия.

Тя наблюдава на живо финала на Хърватия срещу Франция в компанията на Владимир Путин и други държавни ръководители.

Френският президент Еманюел Макрон бе приет в Кремъл малко преди финала за световната купа по футбол в Москва. Той поздрави руския президент за отличната организация и протичане на Мондиал 2018.

Дойдохме да вземем купата, каза Макрон. Той и съпругата му Брижит присъстват на финала.

Путин заедно с ръководители на няколко чужди страни и звезди на киното и спорта също ще проследят мача.

Макрон, който беше приет в Кремъл два часа преди финала на Световното първенство в Москва, поздрави руския си колега Владимир Путин за перфектното домакинство на Мондиал 2018, предаде Франс прес.

"Бих искал да Ви поздравя за прекрасното представяне на отбора на Русия, който стигна до четвъртфинал и игра с голям кураж", заяви Макрон в началото на срещата с Путин.

"Поздравявам Ви също като страна организатор за доброто протичане на тези събития - те не само бяха гледани от целия свят, но и бяха посетени от целия свят", добави френският президент.

"И да се извърши това в условията на сигурност и перфектна организация е огромен залог, така че браво за това!", заяви Макрон. На свой ред Путин поздрави Франция за класирането на финала. "Сигурен съм, че ще гледаме интересен, интензивен, напрегнат мач, който ще достави удоволствие на милиони зрители по света", каза Путин.

"Дойдохме, за да вземем купата!", заяви Макрон, който присъства на финалния мач със съпругата си Брижит. Путин, чуждестранни лидери и многокинозвезди също са на стадиона.