Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович стана жертва на фалшива новина дни преди финала на Мондиала в Русия между „шахматистите“ и Франция, съобщава развлекателната версия на AS.

Появиха се снимки, на които дама, която много прилича на държавния глава, позира с оскъдни бански костюми. Мигновено кадрите се разпространиха в интернет пространството, а в последствие стана ясно, че всъщност това не е Колинда Грабар-Китарович. Оказа се, че жената, която физически много наподобява на чаровния президент, е съпругата на артиста Айс-Ти.

Хърватският президент влезе по много симпатичен начин в сърцата на сънародниците си по време на Световното. Тя впечатли със своята лъчезарност, човечност и естественост. Колинда Грабар-Китарович проследи голяма част от мачовете на Модрич и компания на живо, като се отказа от всички удобства, на които има право и избра да пътува с пътническа класа на свои разноски до Русия, а мачовете гледаше редом с феновете, като сама заплащаше билетите.

Сега на селекцията на Хърватия ѝ предстои финалът на Световното, който е на 15 юли от 18.00 часа на стадион „Лужники“ в Москва срещу Франция. Лъчезарният държавник се очаква отново да бъде на трибуните.