Хърватският национал и играч на Реал Мадрид Лука Модрич призна, че спечелването на „Златната топка“ не е приоритет за него. Той още веднъж изтъкна, че е концентриран върху изявите си на Мондиала.

Както е известно, „шахматистите“ достигнаха финала за първи път в историята си и на 15 юли от 18.00 часа на стадион „Лужники“ в Москва ще спорят с Франция.

„Ще повторя – концентрирам съм изцяло върху онова, което се случва на Световното. „Златната топка“ е хубаво отличие, но не се притеснявам за него. Искам моят отбор да спечели Мондиала. Другото не е в моя контрол. Индивидуалните награди не са мои приоритет“, каза Модрич.

„В момента имаме възможността да направим нещо специално. Ако победим Франция, искаме да посветим успеха на всички хора по света, които ни подкрепяха“, добави халфът.

На въпрос дали в тима играчите имат някакъв специален ритуал, който им носи успех, Модрич отвърна: „Нямаме никакъв специален ритуал. Всеки си има свои суеверия. Няма да променяме това, ще продължим да се готвим спокойно, както и за останалите ни двубои досега“.


Още новини от лагера на Хърватия: 

Какви ще са последните думи на Далич към хърватите преди финала?

Далич: Няма да сме уморени на финала

Лидер на Хърватия имал кошмарна нощ шреди полуфинала с Англия


Гласувай в нашата анкета: Кой ще е новият световен шампион?

  1. 62.47%

    Хърватия

  2. 33.50%

    Франция

  3. 4.03%

    Не ме интересува