Хърватският национал Иван Ракитич изживял кошмарна нощ преди полуфинала с Англия на Световното първенство в Русия. За това разказа самият футболист часове преди финала срещу Франция.

Полузащитникът призна, че е имал висока температура, близо 39 градуса, като лежал на леглото си, опитвайки се да събере сили, за да играе срещу Англия. Футболистът на Барселона в крайна сметка демонстрира мъжество и характер и изкара цялата среща с „Трите лъва“.  

„Шахматистите“ елиминираха островитяните след продължения и пълен обрат от 0:1 до 2:1. Така се превърнаха в първата балканска държава, достигнала финал на Световно.

„Имах треска, почти 39 градуса температура. Цяла нощ бях проснат на леглото, опитвайки се да събера достатъчно сили, за да мога да играя срещу Англия“, разказа Ракитич за кошмарните си изживявания преди епичния за цяла Хърватия двубой на „Лужники“.

А сега Ракитич и компания ще се върнат на същия стадион в Москва, за да продължат и да доведат до край приключението, което започнаха в средата на юни. Срещата с Франция е на 15 юли от 18.00 часа.

Ракитич: 70 мача? Имам енергия в повече

По следите на: Да избихнеш за 60 дни