Англия постигна първата си победа с дузпи на Световно първенство и еуфорията обхвана феновете в цялата страна. Те са уверени, че любимците им ще спечелят световната титла 52 години след единствената такава, извоювана на домашна почва. 

Те започнаха кампания в Туитър с хаштага #itscominghome, имайки предвид именно трофея от Мондиала. Само за ден има десетки хиляди споделяния с този хаштаг, а феновете са повече от емоционални. 

Още една кампания тече сред онлайн-потребителите в Обединеното кралство. Те призовават селекционерът Гарет Саутгейт да бъде удостоен с рицарско звание заради успеха над Колумбия. Ако донесе световната титла в Англия, това му изглежда гарантирано, както се случи с Алф Рамзи, който засега единствен е извеждал "трите лъва" до трофея. 

Иначе всеки британски гражданин може да бъде предложен за рицар, като това става за заслуги, проявена храброст или за служба на родината. Всеки може да бъде предложен за рицар, след това специална комисия се произнася дали го заслужава и отправя препоръката си към министър-председателя, който впоследствие я отнася до Кралицата. 

В Обединеното кралство два пъти годишно се обявяват нови личности, получили рицарско звание. Това се случва на Нова година, както и на официалния ден на Кралица Елизабет Втора през юни. Но феновете се шегуваха, че Гарет Саутгейт трябва да получи званието още на терена и са готови да пратят Кралицата там със самолет.