Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт бе много щастлив след успеха над Колумбия с дузпи и класирането за четвъртфинали.

За "трите лъва" това бе първи успех с дузпи на Мондиал след пораженията през 1990, 1998 и 2006. От 1990 насам тимът имаше едва две победи в елиминации на Световно първенство.

"Днес бе специална вечер за всеки англичанин. Феновете ни бяха по-малко от тези на съперника, но съм много радостен за тях и за всеки у дома", започна Саутгейт.

"Опитваме се да напишем собствената си история, говорих с играчите затова. Те пишат собствените си истории. Не трябва да подведени от натиска на миналото."

"Това бе специално, но искам да продължим. Не искам да се прибираме у дома все още."

15 снимки

"Фантастично. Заслужавахме го. Играхме толкова добре за 90 минути. Показахме гъвкавост, за да се завърнем от огромното разочарование и да останем спокойни."

"Дузпите са трудни. Говорихме дълго и тежко за процеса на дузпите. Те останаха спокойни. Това е специален момент за нас.

"Говорихме за техниката, как трябва да бъдем като отбор, ролята на вратаря. Но сега мисля за Швеция. Те са още един отбор, с който имаме лоша статистика. Подценяваме ги от години."