Английският футбол помни много тежки алкохолни делириуми от футболистите си при успехи на Световно първенство. И съвсем логично би изглеждало играчите на "трите лъва" да отпразнуват по подобен начин първата си победа след изпълнение на дузпи на Мондиал. 

Островитяните отстраниха Колумбия с изстрели от 11-те метра и за първи път от 12 години са на 1/4-финал на Световно. Но вестник "Дейли Мейл" разкри какъв е бил купонът на футболистите след успеха. 

Да, те са стоели до след 6:00 часа сутринта в сряда. Но вместо да са на бира, уиски и мезета в някой клуб, купонът им се състоял от... чай, сладки и раздумка за изминалия успех в хотелската база. 

Играчите си тръгнали от стадиона едва около 2:00 часа след полунощ и веднага се отправили към базата си в Санкт Петербург. Там стигнали около 6:00 часа и веднага били посрещнати с чай и сладки на закуска. Селекционерът Гарет Саутгейт позволил на играчите да останат в ресторанта и да разискват дълго успеха си от предната вечер, вместо да спят.

Той преценил, че по този начин играчите му ще оценят подобаващо успеха си и ще се заредят за предстоящия 1/4-финал с Швеция. И играчите използвали шанса за раздумката, отпразнувайки успеха без грам алкохол и пиянски изцепки.