Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Джампиеро Вентура е имал огромен скандал с играчите си още след загубата с 0:1 от Швеция в Солна в първия мач от злополучния бараж за Мондиал 2018. Според италианските медии тогава специалистът заплашил да хвърли оставка – нещо, което не пожела да стори след фаталното 0:0 в Милано.

Ха! Вентура не си подава оставката: Не му е времето да обсъждаме сега

Безличното реми на „Сан Сиро” беляза едно от големите падения на „скуадра адзура”, която ще пропусне Световно първенство за първи път от 60 години насам. Макар Вентура номинално все още да се води на работа, всички медии в страната считат, че е въпрос на време да напусне или да бъде „побутнат” да го стори.

Наследниците на Вентура на преден план

"Защо аз, по дяволите?!" Истината за "скуадрата" лъсна

„Скай Италия” твърди, че 69-годишният специалист вече веднъж е плашил с оставка и това е станало след поражението на шведска земя. В съблекалнята на Италия немалко футболисти са изразили мнение, че е трябвало да се подходи по различен начин спрямо гостуването и в тактическо отношение, и относно титулярите. При тези думи Вентура избеснял и креснал: „Тогава вие редете отбора!”, след което заплашил да оваканти позицията си.

Само намесата на по-опитните фигури в състава предотвратила по-сериозни инциденти. Вследствие на конфликта Вентура все по-твърдо решил да следва собствения си път, вместо да се подвие опашка под натиска на футболистите. Това може и да бъде едно от обясненията защо играч в топ форма като Лорено Инсиние остана на пейката в реванша, докато резервата в Ювентус Федерико Бернардески бе пуснат за финалния четвърт час от срещата.