Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура обяви, че не е подавал оставка. По време на пресконференцията след провала срещу Швеция в баражите за Мондиал 2018, специалистът поднесе извиненията си за кошмарната кампания.

"Не съм подавал оставка. Но просто още не съм говорил с президента на федерацията. Забавих се, защото исках да се сбогувам лично с всеки играч. Много тежък резултат, защото аз съм абсолютно убеден, и играта ни го потвърди, че ние искахме да преминем през всички препятствия. Занимавам се от много години с футбол, затова мога да го кажа," заяви Вентура.

Свърши се: Световно без импотентната Италия

"Гордея се, че съм бил част от националния отбор, гордея се, че съм работил с велики шампиони и с други играчи, който се надявам тепърва ще станат. Извинявам се за резултата, да, но не и за нашите усилия и тежка работа. Разбирам, че резултатът накрая е най-важният," допълни той. 

"Що се касае до моята оставка, не е сега времето да се обсъжда това. Ще се срещна с президента на федерацията и ще обсъдим ситуацията. Ще говоря и ще слушам, и ще приема всеки изход от тази среща," завърши Вентура.