Старши треньорът на Португалия Фернандо Сантош отказа да се оправдава със спорното решение на системата за видеоповторение и слабата игра на Кристиано Роналдо при равенството 1:1 с Иран и похвали играчите си, че са изпълнили целта минимум, класирайки се за осминафиналите на световното първенство. Точката остави европейския шампион на второ място в група "В" и му отреди сблъсък с победителя в група "А" Уругвай в първия кръг на директните елиминации.

"Важното в момента е да мислим за предстоящия мач, за който трябва да се подготвим отлично психически и физически. За нас нямаше значение дали ще играем с Уругвай, или с домакините от Русия. Разбира се, има разлики между двата отбора. Русия може да се радва на голяма подкрепа и се справя чудесно до момента, докато Уругвай има играчи от световна класа, но и Португалия разполага с такива. Ние имаме оръжия, с които ще се опитаме да победим", каза Сантош след двубоя.

"Не искам да се оплаквам от системата за видеоповторения (ВАР). Реферът направи това, което трябваше да направи и мисля, че ВАР свърши работата си и ние трябва да приемем това решение", добави треньорът на Португалия.