Бившият полузащитник на Арсенал Джак Уилшър бе пренебрегнат от Гарет Саутгейт за селекцията на Англия на Мондиал 2018, но вярва, че това нещо ще се промени в близко бъдеще.

Халфът сподели пред Goal, че когато чуе химна на Англия все още му трепва под лъжичката и не е затворил вратата за завръщане в националния тим. Полузащитникът заяви, че не му е трудно да гледа съотборниците на Световното първенство.

„Казах го още, когато се разбра, че няма да бъда повикан. Аз винаги ще остана фен на Англия и ще подкрепям момчетата. В кръвта ми е и е невъзможно да го променя. Помня първата среща на Мондиал 2018. Гледах го в Ибиса с жена ми и децата. Потърсихме малък бар, в който ще мога да изгледам срещата на спокойствие. Насладих се, правех го във всички мачове досега и ще продължа да го правя до края. С поглед в бъдещето, Саутгейт каза, че вратата е все още отворена за мен, а аз желая всичко най-добро на отбора в турнира”, сподели Уилшър.

Уилшър не разкритикува деянията на селекционера на Англия в последния мач, който прецени да остави голяма част от титулярите на скамейката срещу Белгия (0:1). „Бил съм на турнира през миналото и не е нелогично. Напротив, мисля, че е важно за играчите да починат и да бъдат по-свежи. Това бе добро решение, а ние вече се бяхме класирали напред. Не смятам, че е нужно да се придава такава важност на това действие. Възможно е Гарет да направи някои промени и в осминафиналния мач с Колумбия. Това ще бъде с цел да се запазят играчите за по-предна фаза на Мондиала”, завърши халфът.

Уилшър е без клуб от 1 юли, като още не е намерил нов отбор.