Новият селекционер на Сърбия Младен Кръстаич дебютира с успех в официален мач. Това се случи на Световното първенство в битката с Коста Рика, която "орлите" спечелиха с 1:0. Така западните ни съседи стигнаха и до дебютен успех на голямо първенство като самостоятелна държава. 

Специалистът остана много доволен от показаното от момчетата си и сподели, че те са показали как трябва да се борят за родината си и да оставят зад гърба си всякакви проблеми и лични драми. 

"Най-важният фундамент, върху който стъпихме, беше страхотната атмосфера в съблекалнята. Не сме лъгали хората, че сме забравили проблемите си, просто с трудихме неуморно и това се отплати в най-важния момент."

"Момчетата изиграха тежки сезони на клубно ниво, но знаеха, че няма да ходят на море със семействата си и го приеха. Те дойдоха и показаха как трябва да се бориш за честта на родината си", заяви Кръстаич. 

Сърбите са в една група още с Бразилия и Швейцария. И селекционерът сподели какви са очакванията му и защо успехът над Коста Рика е бил толкова важен.

"Знаехме, че ако не спечелим този мач, ще имаме проблем. Знаем, че и ако не победим Швейцария, също ще имаме проблем. Важното е, че спечелихме първата битка, сега е моментът да се порадваме на успеха", заяви Кръстаич.