Звездата на сръбския национален отбор по футбол Неманя Матич не е съгласен, че отборът му се намира под напрежение преди първия си мач от Мондиал 2018. Според халфа на Манчестър Юнайтед ситуацията е била далеч по-напечена в квалификационния цикъл преди това, а в Русия настроението е съвсем различно.

„Орлите” откриват 4-ия ден на Световното в Русия с двубой срещу Коста Рика от група Е. Двата тима се изправят един срещу друг днес от 15 часа българско време на стадион „Самара Арена”. Ситуацията в групата не е никак лека, защото там са още съставите на Бразилия и Швейцария.

Въпреки че това е първи голям турнир за Сърбия от Мондиал 2010 насам, Матич смята, че самото класиране за световните финали е отнело голяма част от нервното безпокойство. „Бяхме подложени под голямо напрежение в квалификациите, защото пропуснахме Мондиал 2014 в Бразилия, а също така и последното Европейско първенство”, каза 29-годишният полузащитник.

„Така че, да, носехме голям товар на плещите си и беше важно да спечелим директно класиране за шампионата в Русия. Направихме го и аз самият бях много щастлив.”

„Беше емоционален миг за мен и моите съотборници. Щастлив съм да представлявам родината си в Русия, това е много хубаво за сръбския народ.”

„Считам, че ще имаме своите шансове (за излизане от групата – б.р.), но трябва да покажем най-доброто, да се подготвим добре, а накрая – ще видим. Трудно е да се каже какви са изгледите ни към момента.”

„Ясно е, че полагаме много усилия в тренировките, защото в турнира има много качествени отбори. Всички обаче сме позитивно настроени. Предстои ни дълъг път, но моята нагласа винаги е положителна”, завърши Матич.