В среща от група С – един срещу друг се изправят Перу и Дания. Южноамеринакците може и да не са участвали на световни финали от 1982, но това не пречи на страната да заема 11-то място в ранглистата на Фифа.

Еуфорията в Перу, от класирането в Русия, бе дори по-сериозна след като стана ясно, че националната легенда Паоло Гереро е допуснат да участва на Модиала и наказанието му от 14 месеца без състезателни права заради употреба на кокаин падна след успешно обжалване. Така 34-годишния нападател ще бъде талисмана на своята държава на мондиала.

Още един факт, който не е за пренебрегване от перспективата на перуанците- те ще влязат в битката с датчаните не познавайки вкуса на поражението в рамките на последните 15 мача.

Дания от своя страна пропусна две от последните три световни първенства, но сега очакванията и надеждите са за нещо значимо в Русия. Скандинавците завършиха на второ място в своята група по време на квалификациите, изоставайки от Полша, а на бараж „червения динамит” се справи с Република Ирландия в два мача.

По подобие на своя съперник, тима на Аге Харейде също няма загуба в последните си 15 мача което означа самочувствие в изобилие. Основната фигура за датчаните ще бъде плеймейкъра на Тотнъм- Кристиан Ериксен.

В 78 мача с националната фланелка до тук Ериксен има 22 гола срещу името и още куп асистенции. Симон Кяер и Андреас Кристенсен са хората от които ще се очаква стъбилност и опит в защитата, а новото попълнение на Борусия Дортмунд Томас Дилейни трябва да предлага здрава битка в средата на терена.