Президентът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес бе огорчен след отпадането на Испания от Мондиал 2018, но сподели, че не съжалява, че е взел решени да освободи Жулен Лопетеги преди старта му.

„Ние бяхме по-силните и напускаме с болка в гърдите, защото знаем, че сме по-силният отбор. Имаше дискусионни решения в хода на мача, но всеки път е различно. Съдиите имат крайното решение, а VAR им помага, когато те не са уверени. Днес е тъжен ден, тъй като напускаме турнира. Не съжалявам, че направих решението с Лопетеги. Всичко е направено за доброто на испанския футбол и е следствие на отношението на хората. Сега е време да анализираме и да видим какво е най-доброто за федерацията”, сподели Рубиалес.

Испания изхвърча от Модниал 2018, след като падна след дузпи с 3:4 от Русия.

„Всички от борда на директорите се обединихме около мнението, че трябва да запазим спокойствие преди Световното и да вземем правилните решения. Всички дадоха безрезервната си подкрепа. Назначението на Йеро бе логично. Той е човек с голям кураж и ще видите какво ще се случи следващите седмици”, добави шефът на футбола в Испания.

„Виждаме, че големи сили във футбола вече не са част от турнира. Не е време за въпросите за Фернандо Йеро и Жерар Пике. Горд съм от представянето на отбора”, завърши Луис Рубиалес.