Селекционерът на Испания Фернандо Йеро бе много тъжен след крушението на Ла Роха на Мондиал 2018. Испанците отпаднаха от домакина Русия с 3:4 след дузпи. В редовното време мачът завърши 1:1.

„Тъжно е. Дойдохме тук, за да постигнем нещо голямо и да се борим за световната купа. Но това е футболът. Не можеш да се бориш с късмета. Беше невероятно удоволствие, че тренирах този тим на Испания. Ако трябва някой да поеме отговорността, то аз ще го направя. Взимах решенията от първия ден, в който ме назначиха”, каза Йеро. Той бе назначен за селекционер, след като броени часове преди старта на Мондиала футболната федерация уволни Жулен Лопетеги.

„Тимът остави душата си на терена от първия ден. Днес бяха много трудни 120 минути. Опитвахме да атакуваме по всякакви начини, но напрежението беше брутално. Винаги казвах, че в първите три мача отборите имат прозорец, който им дава възможност за грешка, но след тях тази възможност изчезва. Мачовете на Световно първенство са много комплексни. След изравняването на Русия, ние реагирахме добре. Минимизирахме грешките и преливанията между защита и нападение”, добави той.

„Беше удоволствие да водя този тим. Решението дали ще продължа? Аз съм последният човек на земята, който може да вземе това решение, след като съм отпаднал на осминафинал на Мондиал”, завърши селекционерът.