Лидерите на националния отбор на Испания не успели да разубедят президента на Федерацията Луис Рубиалес да не предприема дръзкия ход с уволнението на Жулен Лопетеги.

По информация на Marca изминалата нощ в испанския лагер е била дълга. След пристигането на Рубиалес в Краснодар (Русия), е била проведена среща между боса и Серхио Рамос, Андрес Иниеста, Тиаго Силва, Жерар Пике, Серхио Бускетс и Пепе Рейна. Всички те се обединили около позицията, че моментът за промени е крайно неподходящ.

Твърди се, че играчите обяснили, че за много от тях това ще е последно Световно и не искали да пропуснат възможността да се разделят с националния с титла.

Рубиалес обаче бил непреклонен в позицията си, че Лопетеги трябва да бъде уволнен, а часове по-късно официализира решението си.

Припомняме, че до раздялата между Испания и Лопетеги стигна след обявяването на специалиста за нов наставник на Реал Мадрид. Така ден преди откриването на Световното и два дни преди първия си мач на шампионата, „Ла Роха“ се озова без треньор. Няколко часа, след като Рубиалес „пусна бомбата“, Фернандо Йеро бе назначен за наследник на Лопетеги.

Лопетеги казва своята истина след завръщането си в Испания