Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес остана доволен от завоюваното 3-о място на Мондиал 2018.

"Това е всичко, което направиха тези момчета. И мисля, че те напълно заслужиха да се приберат с медали на гърдите", заяви Роберто Мартинес след успеха с 2:0 над Англия в мача за 3-ото място на Мондиал 2018. Той добави, че е повече от щастлив.

"Преди мача момчетата говореха, че искат да направят Белгия щастлива и го сториха. Белгия има най-доброто си класиране изобщо във футбола. Никога не съм виждал този отбор да играе така добре, както го направиха на Световното", добави той.

Попитан дали е по-лесно, когато в отбора е пълно с таланти, 45-годишният испанец отговори: "Талантът може да те отведе до някъде, но този отбор няма нужда повече да се концентрира единствено върху талантите си, ако иска да постига още успехи. Ако комбинираш работата, ентусиазмът и талантите, може да постигнеш нещо. Смятам, че можем само да се гордеем постигнатото на това първенство.

"Лошо е да отстъпиш на полуфинала, когато си бил на една крачка от мача за титлата. Но е хубаво да се върнеш с победа от Световното. Опитахме се от самото начало да контролираме мача, но играчите бяха с натрупана умора и в един момент наистина се наложи да предадем инициативата. Не останахме докрай концентрирани и Англия беше по-добрият отбор през второто полувреме. И когато те навлизаха на скорост в нашата половина, се изискваха невероятни усилия, концентрация, за да ги спрем", добави той.

"На това Световно първенство имаме 10 човека, които са вкарали голове. Това показва, че при нас всеки може да замести другия. И с това постижение подобрихме рекорда на Франция и Италия, които са далече по-успешни нации от Белгия. Но мисля, че най-голямото ни постижение е, че станахме голям отбор. Тези момчета искаха да станат отбор, а никой от тях не говореше за себе си. Тръгваме си от това първенство, пълни с невероятни емоции. За себе си не искам да говоря, само ще кажа, че мачовете на националните отбори са нещо уникално. Истинска привилегия е, че станах част от този отбор, който направи най-добрите резултати за страната", завърши Роберто Мартинес.