Нападателят на Англия Хари Кейн е най-добрият стрелец на Монидиал 2018 според селекционера на Трите лъва Гарет Саутгейт. Острието на Тотнъм е голмайстор на турнир до този момент, след като наниза три гола на Панама при успеха с 6:1 за „албионците” и поведе класацията при реализаторите. В първия мач на Англия Кейн порази два пъти вратата на Тунис, а зад него са Кристиано Роналдо и Ромелу Лукау с по четири гола.

„Хари е с нас и е най-добрият нападател на шампионата. Не искаме да го заменим за никой друг на турнира. Знаем, че когато той получи възможност не пропуска да я грабне. Най-важно е представянето за тима му. Начинът, по който пресира и контролира топката са брилянтни. Той не е играч, който просто седи пред наказателното поле и да консумира шансовете, които са му предоставени. Работи страшно много в останалите аспекти, които убягват от погледите на зрителите. Това е важното в работната етика във футбола”, заяви селекционерът на световния шампион от 1966 година.

До този момент в кариерата си Кейн има 18 гола в 26 срещи за Англия. Отговорът за качествата на нападателя от Саутгейт дойде, след като бе запитан дали би интегрирал, ако има възможност, Кристиано Роналдо или Лионел Меси в тима си.

„Важно е да запазим менталното си състояние за мача с Белгия. Чувам много варианти кое би било по-добре – да завърши първи или втори. Не съм сигурен, че сме работили толкова много за такива „тънки” сметки. Нека се насладим отново на следващата среща”, добави Саутгейт.

„Нямаме напрежение на плещите си, което е важно за хармонията в групата ми”.

Саутгейт не пропусна и да се пошегува с контузеното си рамо. Както е известно, англичанинът се контузи нелепо, след като е провел самостоятелна тренировка на базата на Англия, докато е тичал.

„Рамото ми е добре захванато. Нямаше как да седя с превръзка през рамо край тъчлинията и да ми гледате „кървящата” ръка”. Възстановяването на Деле Али върви добре. Няма възможност да тренира все още, но знаем, че е близо да се завърне на тренировъчния терен. Когато това стане, ще е още по-близо до официалните срещи”, завърши Саутгейт.