Цяла една нация таи надежди за световна титла само заради един играч. Лео Меси въплъщава желанието на сънародниците си в Аржентина да видят края на 32-годишното чакане за третата световна титла. 

Звездата на Барселона започна колебливо участието си на Световното първенство, изпусна решаваща дузпа при равенството с Исландия, а критиките срещу него не закъсняха. В "приятелския огън" към него се включи и бившият съотборник в националния отбор Ернан Креспо. 

"Разберете го най-после, че Меси не е Марадона. Той не може като Диего сам да ни спечели световната титла. Всички аржентинци трябва да го разберат това. Но най-вече трябва да е ясно на съотборниците му."

"Да, Лео е феномен, но само ако го сложиш в идеалните условия. Както е в Барселона, например. Там всички му помагат. А срещу Исландия кой от отбора му помогна? Да не би Ди Мария, който не преодоля и един противник за цял мач?"

"Заради Меси тази Аржентина не играе като отбор. Всички чакат на него. Те не се движат като един отбор, стоят и само чакат да видят какво ще направи Лео. Не е честно спрямо него самия цялата тази отговорност да се стоварва само върху неговите плещи", заяви Креспо пред "Гадзета дело Спорт". 

И не избяга от неминуемите сравнения с Кристиано Роналдо, които белязаха кариерата и на двете големи звезди. Според бившия нападател на Парма, Роналдо просто има повече късмет да играе за по-слаб отбор като Португалия, към който никой няма никакви очаквания. 

"Роналдо е саможив, на него не му трябва отбор. Той играе сам, бяга сам, стреля сам, бележи сам. На Меси му трябва и отбор. Ако сложим Лео в Португалия, ще прави луди неща на контраатака и ще развинтва съперниците, какъвто е късметът на Роналдо да играе в такъв отбор."

"Но срещу Аржентина всички се затварят в наказателното си поле, защото ние сме винаги фаворитът с големите очаквания. А това прави играта на целия ни отбор трудна. И най-вече на Меси", заяви Креспо.