След години на отсъствие от големите форуми Сърбия се готви за първия си мач на Световното първенство в Русия, а съперник е Коста Рика.

Двубоят от група Е на Мондиал 2018 е с начален час 15.00. Можете да следите развитието му в GONG.BG.

В другата среща от тази група довечера от 21.00 часа Бразилия излиза срещу Швейцария.

Талантът никога не е бил проблем за сърбите, но трябва да се има предвид факта, че те никога не са преминавали груповата фаза на Световно първенство, ако изключим случая през 1998-а когато обаче са част от Република Югославия.

Настоящия тим е пълен с сериозни таланти и изобилие от качество. Сергей Милинкович Савич, Неманя Матич, Душан Тадич и Марко Груич са само част от тези които олицетворяват талантливото поколение на балканците.

„Последните 4 или 8 години години не бяха силни за нас и пропуснахме големите турнири и поради тази причина хората спряха да вярват в отбора. Сега обаче нещата са доста по-различни. Усещаме подкрепата на привържениците”, сподели Марко Груич, който изкара последния сезон като преотстъпен в Крадиф от Ливърпул, и помогна на тима да си осигури промоция за Висшата лига.

Човекът, който осигури класирането на сърбите – Славолюб Муслин няма да бъде в Русия, а неговото място бе заето от бившия защитник Младен Кръстаич. До тази промяна се стигна след като в страната имаше критики относно стила на игра, налаган от бившия треньор на Левски.

През октомври миналата година се стигна до тази промяна, а последвалите резултати за Кръстаич и компания говорят са 3 победи и две загуби, това все в контролни срещи.

Коста Рика отново е на Световно първенство, след като се превърна в една от приятните изненади в Бразилия преди 4 години, когато стигнаха до четвъртфиналите. Водени от своя суперкапитан Брайън Руиз, изненада неприятно Уругвай след 3:1 в откриващия си мач на последното Световно, а ако в неделя те не загубят в Самара това ще означава 6-ти пореден мач без загуба на Мондиал. Всъщност в Бразилия Коста Рика потпадна след дузпи, и се превърна в един от едва трите отбора непобедени в редовното време по време на първенството, заедно с Германия и Холандия.

Именно Руис говори преди мача срещу Сърбия: „За нас е чест и удоволствие да бъдем в Русия. Изключително мотивирани сме да продължим да правим добро впечатление.”

Лошата новина за костариканците е липсата на бранителя Роналд Матарита, който ще пропусне целия турнир заради контузия. Много обаче ще се разчита разбира се, на огромната фигура на вратата - Кейлор Навас.

Пухкавият сладур ВладИмир зашеметява с гръмки прогнози